HOME > Met de hond thuis > Hondenboeken

Hondenboeken

Als hondenliefhebber is het heel erg leuk en leerzaam om wat te lezen over honden en alles wat er mee te maken heeft. Er zijn dan ook ontelbaar boeken verschenen hierover. Dit maakt het kiezen van een leuk boek wel extra lastig.
Daarom kun je op deze pagina een aantal suggesties vinden. Zowel voor informatieve boeken over bijvoorbeeld bepaalde trainingsmethodes als romans waarin honden centraal staat. Als je zelf al suggesties hebt (zowel aanraders als afraders) laat het dan weten via onderstaand formulier. Dan kan deze lijst zo snel mogelijk uitgebreid worden.
Zoek hier zelf boeken over honden

Informatieve boeken over honden


Titel: De zeven levens van mijn hond

Jan Fennell ("De Hondenfluisteraar") omschrijft in dit boek het leven van je hond in zeven verschillende levensfases. Ze maakt in iedere fase een vergelijking met wolvenroedels en schrijft in een heldere en duidelijke taal. Ze geeft duidelijk aan welke prikkels bepaald gedrag veroorzaken en in hoeverre dit afwijkt van het gedrag in het natuurlijke roedel.

Auteur: Jan Fennell

ISBN/uitgever: 9789052106847, Tirion Uitgevers

Zeven levens van mijn hond, De
Zeven levens van mijn hond, De
Jan Fennell

Titel: Natural Dog Training

In dit boek wordt de body expression learning language (BELL) methode beschreven om non-verbaal te communiceren met je hond. Er wordt o.a. aandacht besteed aan lichaamstaal bij mens en hond. Dit wordt ondersteund met veel foto's en tekeningen. Ook worden er adviezen gegeven over enkele veelvoorkomende problemen zoals bijvoorbeeld:
- mijn hond kan niet alleen zijn
- mijn hond springt tegen iedereen op
- mijn hond trekt aan de lijn.

Auteur: Laura Loeve

ISBN/uitgever: 9789085481621, Uitgeverij GigaBoek.

BELL Natural Dog Training
BELL Natural Dog Training
Loeve, L.

Titel: Wat een jachthond moet weten

Dit boek is een echte aanrader voor eigenaren van jachthonden. Ook al wil je de jacht eigenschappen van je hond niet specifiek benutten. Dit boek geeft een duidelijk inzicht in hetr jachtinstinct van je hond. Er worden ook trainingstips gegeven en de historie van de jachthonden wordt beschreven.

Auteur: Paul Vos

ISBN/uitgever: 905972111X, Eburon Uitgeverij

<Wat een jachthond moet weten
Wat een jachthond moet weten
Paul de Vos

Titel: Teambuilding met je hond

In dit boek wordt beschreven welke methodes er zijn om de band met je hond te verbeteren. Een van deze methodes is de TTough methode. Er wordt verteld wat deze methode inhoudt en hoe je het toe kan passen. Voor mensen die al bekend zijn met de TTough methode biedt dit boek niet veel nieuws. Maar voor mensen die zich voor het eerst willen verdiepen hierin, is het een duidelijk en interessant boek.

Auteur: Linda Tellington-Jones

ISBN/uitgever: 9052107408, Tirion Uitgevers

Teambuilding met je hond
Teambuilding met je hond
Tellington - Jones, L. & Gisela Braun

Romans over honden


Titel: Mijn vriend Henry

De moeder van een autistische jongen vertelt hoe de komst van een hond in hun gezin voor opzienbaarlijke veranderingen zorgt in het gedrag van de autistische jongen.

Auteur: Nuala Gardner

ISBN/uitgever: 9047503538, Unieboek

<Mijn vriend Henry
Mijn vriend Henry
N. Gardner & Donald Gardner


Heb jij een leuke aanvulling voor deze pagina? Een leuk en interessant boek gelezen wat je andere hondenliefhebbers aan wilt raden? Vul dan onderstaand formulier (zo volledig mogelijk) in en wij zorgen dat jouw reactie wordt toegevoegd.


Voeg een boek toe

Waarom raad je dit boek aan?
Wat is het onderwerp van het boek (bv. pups, opvoeding, hondensport)?


Gegevens van het boek:

 
Titel:
Auteur:
Jaar van uitgave:
Druk:
Uitgever:
ISBN-nummer:


Uw gegevens:

 
Naam:
Emailadres:Bij het versturen van uw gegevens zullen uw emailadres en naam uitsluitend gebruikt worden voor een ontvangstbevestiging. Wij zullen uw gegevens niet bewaren, gebruiken of verkopen. Dit is geldig onder alle omstandigheden.